Chokladpaj med salt lakritskola 0 Kommentarer

Chokladpaj med salt lakritskola

Köpa produkten till receptet här

Recept: Maja Vase www.chocolat.dk
(10-12 portioner) 

Vad du behöver
Pajdeg med kakao
140 g vetemjöl
10 g kakao
50 g florsocker
75 g smör
En nypa salt
½ ägg

Salt lakritskola
250 g socker
80 g Johan Bülow salt lakritssirap
2 dl vispgrädde
20 g smör

Mjölkchokladganache
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Flingsalt till dekoration

Hur man gör det
Pajdeg med kakao
Lägg smör, mjöl, kakao, florsocker och salt i en matberedare och kör tills blandningen liknar riven parmesanost. Tillsätt ägget och kör tills blandningen går ihop till en degklump. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ungefär 1 timme.
Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper och klä en avlång pajform med degen. Pricka bottnen med en gaffel och grädda i ca 15 minuter i 175 °C. Låt pajskalet svalna medan du gör lakritskolan.

Salt lakritskola
Blanda socker, lakritssirap och grädde i en kastrull. Koka upp utan att röra om tills blandningen kommer upp i 115 °C. Lyft av kastrullen från plattan och rör ned smöret. Häll upp kolan i pajskalet och låt den svalna. Ställ pajen i kylen i 2-3 timmar.

Mjölkchokladganache
Hacka chokladen i små bitar och lägg dem i en skål. Koka sakta upp grädden och häll den över chokladen. Rör sakta med en slickepott tills blandningen är slät och glansig. Häll choklad-smeten uppe på kolan och ställ pajen i kylen i 2-3 timmar eller över natten. Dekorera med flingsalt.

Köpa produkten till receptet här