Kolatryffeltrianglar med Lakritskaramell och Salt 0 Kommentarer

Kolatryffeltrianglar med Lakritskaramell och Salt 

Köpa produkten till receptet här

Recept: Maja Vase www.chocolat.dk
(16 tryfflar)

Vad du behöver
Kolatryffeltrianglar:
• 
100 g socker
• 2 tsk rålakritspulver
• 300 g choklad med toffee-fyllning
• 1 dl vispgrädde
• ½ tsk flingsalt

Dekoration:
•  Ätbart bronspulver
• 8-10 BRONZE-kulor
• 1 msk chokladpärlor penslade med ätbart bronspulver
• 1/3 tsk flingsalt

Hur man gör det
Kolatryffeltrianglar:
Smält socker och rålakritspulver till gyllenbrun karamell i en gryta på svag värme och häll ut massan på ett bakplåtspapper. Låt den svalna helt. Stöt lakritskaramellen till småbitar i en mortel.

Hacka chokladen med toffee-fyllning fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden i en liten gryta och häll den över chokladen. Vänta ett ögonblick. Rör runt i mitten av skålen med en slickepott tills massan går ihop och får en vacker, blank yta. Mixa tryffelmassan med en mixerstav. Vänd ned de små bitarna med lakritskaramell och flingsalt i massan och bred ut den i en rund form (18 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten. Ställ in tryffelmassan i kylen över natten.

Dekoration:
Pensla ytan på tryffelmassan med ätbart bronspulver och skär upp den i små trianglar. Dekorera eventuellt med BRONS-kulor, små chokladpärlor och flingsalt. Servera tryffeltrianglarna kylskåpskalla!

Tips: Det går också bra att rulla saltkolatryfflarna till klassiska kulor istället för att skära dem i trianglar. 

Köpa produkten till receptet här