Körsbärslakritstårta 0 Kommentarer

Körsbärslakritstårta 

Köpa produkten till receptet här

Recept: Maja Vase www.chocolat.dk
(10-12 portioner) 

Vad du behöver
Körsbärsmousse:
2 gelatinblad
50 g Amarena körsbärssirap
50 g socker
Pressad saft av 1/2 citron
Frön från 1/2 vaniljstång
1 dl vispgrädde
100 g skyr

Mandelbotten med lakrits och salt:
150 g skållad, skalad mandel
150 g socker
1 1/2 tsk rålakritspulver
1/3 tsk salt
75 g äggvitor

Dekoration:
15-20 ROSE GOLD-kulor
1/2 tsk rålakritspulver
Röd harsyra
Eventuellt lite ätbart glitter

Hur man gör det
Körsbärsmousse:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll körsbärssirap, socker, citronsaft och vaniljfrön i en gryta, koka upp och lyft av grytan från plattan. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma sirapen. Låt sirapen svalna till fingervarmt. Vispa grädden till ett löst skum. Tillsätt skyr och fortsätt att vispa. Vänd försiktigt ned den fingervarma körsbärssirapen. Fördela moussen i kupolformade silikonformar (gärna i olika storlekar) och ställ dem i frysen i minst 2 timmar eller över natten.

Mandelbotten med lakrits och salt:
Rosta mandeln i 200 grader i ca 5 minuter tills den är gyllenbrun och låt den svalna. Mixa hälften av mandeln till mjöl och grovhacka resten. Blanda ihop mandelmjöl, grovhackad mandel, socker, rålakritspulver och salt i en skål. Tillsätt äggvitor och vispa ihop ordentligt. Klä bottnen på en springform (18 cm i diameter) med bakplåtspapper och fördela smeten i formen. Grädda bottnen i 175 grader i ca 20 minuter tills den är gyllenbrun.
Låt den svalna helt.

Montering och dekoration:
Placera de frusna kupolerna av körsbärsmousse uppe på mandelbottnen och låt tårtan tina i kylskåpet i minst 2 timmar. Dekorera med ROSE GOLD-kulor, harsyra, rålakritspulver och eventuellt glitter precis innan serveringen.

OBS: Tårtan är glutenfri.

Köpa produkten till receptet här