Lakritsfondant 0 Kommentarer

Lakritsfondant till modellering och överdrag

Köpa produkten till receptet här

Gäst kock: Annemette Voss
(1 portion räcker till en kaka) 

Vad du behöver
• 2 msk vatten
• 1 msk solrosolja
• 100 g marshmallows
• 350 g florsocker
• 2 msk Johan Bülow Fine Liquorice Powder

Hur man gör det
När man arbetar med fondant är det viktigt att ha rätt verktyg. Använd alltid ett mått som motsvarar exakt en matsked, en mycket ren arbetsskiva, en helt ren kavel, bra skarpa formar och Maizena majsstärkelse till att kavla ut i.
Mätt upp exakta mängder av vatten och olja och smält det över vattenbad tillsammans med marshmallows. Häll den smältande sockermassan i en skål tillsammans med florsocker och lakritspulver och knåda samman till en klibbig och blank fondant. Här är det är viktigt att ha tålamod. Ta inte mer florsocker i massan bara för att den verkar klibbig. När fondanten får vila lite kommer den att dra ihop sig. För mycket florsocker resulterar i en torr och mycket porös fondant, som inte är tillräckligt smidig för att kavlas ut och formges.
Knåda tills massan har arbetats ihop helt. Stoppa ner fondanten i en påse och lägg den i kylskåpet 15-30 minuter för att vila.
Strö ett mycket tunt och jämnt lager Maizena på bordet och kavla ut fondanten jämnt. Var uppmärksam på att hela tiden kavla, flytta, kavla och flytta på fondanten. Genom att flytta på den ofta försäkrar man sig om att den inte fastnar på arbetsskivan.
När fondanten är fint utkavlad kan den användas som överdrag på kakor eller skäras ut till pynt, t.ex. fondantrosor.

Köpa produkten till receptet här