Fem fakta om EGG

1. Du har hela världen i dina händer
Det första du ser när du sitter med en EGG-kula i händerna är det marmorerade yttre. Kulan liknar en liten planet komplett med svarta oceaner och kontinenter i silver. När du sätter tänderna i den spröda ytan knastrar det härligt – som ett startskott för den gastronomiska resan mot planetens inre.

2. Dulce de Leche är vanebildande
Den mest puritanska varianten av Dulce de Leche är mjölk och socker som har reducerats till en söt och krämig massa. Vår variant är gjord på karamelliserad vit choklad som har en aromatisk och nyanserad kolasmak med nöttoner. Se upp, Dulce de Leche är vanebildande.

3. Saltkristaller exploderar i din mun
Salt är inte bara salt. Vi använder flingsalt från Maldon som bryter mot sötman och binder ihop smakerna. Vanligt fint salt flyter ihop med de andra ingredienserna och ger en jämn saltsmak. Havssalt i flingor beter sig annorlunda. Det ligger som små fickor i chokladen och ger små, fantastiska saltexplosioner i din mun.

4. Rålakritspulver lyfter upp sötman
Mörk, potent, intensiv. Det är några av de ord som bäst beskriver vårt lakritspulver. Den karakteristiska smaken av rålakrits lyfter upp sötman från Dulce de Lechen och markerar tydligt att du äter en produkt från Lakrids by Johan Bülow.

5. Kärnan är vår NO.1
Kärnan i EGG är vår lakrits NO.1 som har en söt och mild smak med toner av anis. Konsistensen är mjuk med ett fint bett. Det intressanta med chokladöverdragen lakrits är bl.a. att du börjar på ett ställe och slutar på ett helt annat. Du går från sprött sockerskal till len choklad till seg lakrits – samtidigt som alla delarna kompletterar varandra.