Gratis frakt

på beställningar över 500 SEK

0

Korg Uppdaterat

RECEPT

Black Snowball Macarons

Kokboksförfattaren Maja Vase har trollat fram fina, franska makroner i kolsvarta kläder inspirerade av BLACK SNOWBALL. Sammetslen och härlig salt lakritsganache omfamnas här av två spröda, mandelsöta bottnar. Resultatet blir en liten smakexplosion från de ingredienser som kännetecknar BLACK SNOWBALL: lakrits, salt och svartpeppar.

Svarta Lakrits Macaroner

BLACK SNOWBALL MACARONS


30–40 makroner

Du behöver

Bottnar
• 150 g florsocker 
• 150 g mandelmjöl 
• 1 tsk ätligt svart kolpulver 
• 110 g äggvitor 
• 150 g socker 
• 50 g vatten


Lakritsganache

• 150 g mjölkchoklad av bra kvalitet 
• 75 ml vispgrädde 
• 75 ml salt lakritssirap
• 1/3 tsk ätligt svart kolpulver svartpeppar

Gör Så Här

Bottnar
Sikta ned florsocker, mandelmjöl och kolpulver i en skål och rör ned 55 g äggvitor i blandningen. Koka upp socker och vatten i en liten gryta och hetta upp det till 118 grader. Vispa resterande 55 g äggvitor styva i en skål och häll ned den 118 grader varma sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning. Fortsätt vispa tills marängen är seg och blank och nästan har svalnat. Vänd ned lite av marängen i mandelblandningen och därefter försiktigt resten. Häll smeten i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut små rundlar (3 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna i ca 10 minuter i 150 grader, varmluft, och låt dem svalna.


Lakritsganache
Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp grädde, lakritssirap och kolpulver i en liten gryta och häll det över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills ganachen går ihop och får en vacker, blank yta. Mixa ganachen med en stavmixer och ställ den i kylen i ett par timmar tills den har satt sig. Lägg lakritsganachen i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut ganachen på hälften av bottnarna. Mal en aning peppar över. Lägg ihop kakorna med resterande bottnar. Förvara de färdiga makronerna i kylskåpet tills de ska serveras.


Tips: Lägg gärna ihop kakorna ett par dagar innan de ska serveras så att bottnar och fyllning “smälter” ihop och får den rätta sega, mjuka konsistensen.

Tips: Om du inte kan få tag på svart kolpulver kan du använda ätlig pulverfärg istället.

Vi använder cookies på lakrids.nu för att ge dig en bättre upplevelse. Läs mer